top of page
APXIKH_edited.png
Free GospelTracts
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου

Κάντε κλικ στην εικόνα για εκτυπώσιμο PDF

Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Can you know for sure that you will go to Heaven - Text

Η  ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

   «Και αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε, το κήρυγμά μας, επομένως, είναι μάταιο, αλλά είναι μάταιη και η πίστη σας...   Αν μονάχα σ’ αυτή τη ζωή ελπίζουμε στον Χριστό, είμαστε ελεεινότεροι από όλους τους ανθρώπους» (Α’ Κορινθίους 15:14,19).
Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για τη ζωή. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καμιά φιλοδοξία ή δεν περιμένουν τίποτα από τη ζωή τους, ενώ άλλοι βάζουν στόχους. Για παράδειγμα, οι φτασμένοι μουσικοί πειθαρχούν τον εαυτό τους για να μάθουν το πιάνο ή το βιολί... Υπάρχουν άλλοι που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες αθλητές, κι έτσι δουλεύουν σκληρά και γυμνάζονται γι’ αυτό. Άλλοι στοχεύουν σε μια επαγγελματική ή επιχειρηματική καριέρα, και μελετάνε χρόνια ολόκληρα για να γίνουν γιατροί, δικηγόροι, κλπ. Πολλοί δεν στοχεύουν σε τίποτα και στο τέλος της ζωής τους δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τίποτα!
Ερώτηση: Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στην επιτυχία των στόχων μας; Είναι θέμα σοβαρότητας! Και μ’ αυτό εννοώ ότι με την εξυπνάδα και τις ικανότητες που μας έχει δώσει ο Θεός θα πρέπει να κάνουμε μια ειλικρινή προσπάθεια για να επιτύχουμε τους στόχους μας.
   Ανησυχώ πολύ για την πορεία που έχουν πάρει οι νέοι στην εποχή μας.  Μου φαίνεται ότι λίγοι, πάρα πολύ λίγοι είναι εκείνοι που παίρνουν στα σοβαρά τον Χριστιανισμό!  Έχει γίνει περισσότερο μια θρησκεία παρά μια πραγματικότητα.  Ο Χριστός σαν Πρόσωπο είναι πολύ απόμακρος και ξένος για τους πολλούς. Δεν είναι παρά ένα ιστορικό Πρόςωπο και τίποτε άλλο.
                                                              Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ
   Αν ο Χριστιανισμός είναι λάθος, το κήρυγμά μας είναι μάταιο!  Ο Απόστολος Παύλος είπε: «Αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε, η πίστη σας είναι μάταιη.  Ακόμα είστε μέσα στις αμαρτίες σας...».  Και συνεχίζει να διακηρύττει ότι αν το ευαγγέλιο δεν είναι αλήθεια, τότε ποιος το χρειάζεται;  Αν ο Χριστιανισμός είναι λάθος, «Αν δεν ανασταίνονται οι νεκροί, «Ας φάμε και ας πιούμε, επειδή αύριο πεθαίνουμε» (εδάφιο 32).  Κι αυτό μάς φέρνει στο θέμα μας.  Να, πώς ζούνε πολλοί άνθρωποι σήμερα.  Ζούνε σαν να μην υπάρχει λόγος να πάρουν τον Θεό στα σοβαρά ή να ζήσουν για Κείνον.  Η μεγαλύτερη επιθυμία για τους περισσότερους ανθρώπους είναι να φάνε, να πιούν και να διασκεδάσουν!
   Ο Λόγος του Θεού λέει: «Αλλά τώρα, ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς...» (Α’ Κορινθίους 15:20).  Να, γιατί ο Χριστιανισμός είναι κάτι το βασικό!  Ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς.  Κανένας άλλος δεν το έχει κάνει αυτό!  Οι Βουδιστές, οι Μωαμεθανοί και πολλές άλλες θρησκείες μπορεί βέβαια να έχουν ορισμένες καλές ηθικές αξίες, αλλά, «...όλοι θα ζωοποιηθούν με τη συμμετοχή τους στον Χριστό» (εδάφιο 22).  Όχι στο Βούδα ή στον Αλλάχ ή σε κανέναν άλλο παγανιστικό θεό, αλλά στον Χριστό θα ζωοποιηθούμε αιώνια.  «Και δεν υπάρχει μέσω κανενός άλλου η σωτηρία, επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, μέσω του οποίου πρέπει να σωθούμε» (Πράξεις 4:12).  Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σοβαρό το γεγονός ότι σωζόμαστε δια μέσω του Χριστού.  Είναι βασικό.
                                                                Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ
   Πολλοί δε σκέφτονται καθόλου τη ζωή μετά το θάνατο.  Είναι λυπηρό που τα πλήθη περπατούν στο σκοτάδι και στην καταστροφή.  Ο κόσμος δεν ξέρει τίποτα για τη μετά θάνατο ζωή.  Ο καθένας έχει κι από μια θεωρία...  Οι δρόμοι και τα καφενεία είναι γεμάτα από φιλοσόφους που υποστηρίζουν τις λανθασμένες διδασκαλίες τους.  Ορισμένοι διαφημίζουν τη Μετεμψύχωση: Μετά το θάνατο, ξαναγεννιόμαστε και ζούμε μια άλλη ζωή σαν ανθρώπινα όντα.  Άλλοι, τον Πανθεϊσμό: Ο Θεός είναι το μόνο που υπάρχει.  Ο Θεός είναι ταυτόχρονα ολόκληρο το σύμπαν και υπερβαίνει το σύμπαν.  Μερικοί μιλάνε για το Τσάννελινγκ (Channeling): Μια μέθοδο παρόμοια μ’ εκείνη που χρησιμοποιούν οι Πνευματιστές, με την οποία επαναφέρουν στη ζωή το πνεύμα κάποιου που έχει πεθάνει από πολύ καιρό.  Κι ακόμα, την Παγκόσμια Θρησκεία: Εφόσον ο Θεός είναι το παν, τότε μόνο μια πραγματικότητα υπάρχει και όλες οι θρησκείες δεν είναι παρά διαφορετικά μονοπάτια που οδηγούν σ’ αυτή την ύψιστη πραγματικότητα.
   Ακούστε με καλά!  Όλ’ αυτά είναι απατηλά ψέματα του Σατανά!  Οι αληθινοί αναγεννημένοι Χριστιανοί γνωρίζουν την αλήθεια!  Γνωρίζουμε ότι ο Λόγος του Θεού είναι η τελική αυθεντία.  Γνωρίζουμε ότι υπάρχει Ουρανός κι ότι θα πάνε εκεί όλοι εκείνοι που έχουν σωθεί.  Γνωρίζουμε ότι υπάρχει Κόλαση κι ότι θα πάνε εκεί όλοι οι χαμένοι αμαρτωλοί.  Γνωρίζουμε ότι όταν πεθάνουμε θα αναστηθούμε και θα πάρουμε  ένδοξα σώματα.  Γνωρίζουμε ότι αν είμαστε ακόμα ζωντανοί όταν θα ξανάρθει ο Κύριος για τους πιστούς Του, θα μεταμορφωθούμε σε μια στιγμή και θα είμαστε με τον Κύριο για πάντα.
Όχι ίσως, όχι νομίζουμε ότι θα γίνει έτσι!  Ο Λόγος του Θεού λέει: «Γνωρίζουμε ότι ο Υιός του Θεού έχει έρθει, και μας έχει δώσει διάνοια για να γνωρίζουμε Tον αληθινό και είμαστε μέσα στον αληθινό, στον Υιό του, τον Ιησού Χριστό.  Αυτός είναι ο αληθινός Θεός, και η αιώνια ζωή» (Α’ Ιωάννου 5:20).  Ο Βιβλικός Χριστιανισμός είναι διαφωτιστικός.
                                                         Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ  ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ

   Ένας λόγος που οι νέοι δεν παίρνουν στα σοβαρά τον Χριστιανισμό είναι γιατί τον θεωρούν σαν κάτι πολύ ανιαρό και πληκτικό.  Λάθος!  Ο Χριστιανισμός είναι συναρπαστικός!  Ίσως ο κόσμος να τους προσφέρει μεγαλύτερη έλξη και λάμψη.  Σίγουρα οι «ντισκοτέκ» και η νυχτερινή ζωή είναι ένας μεγάλος πειρασμός...  Το πρόβλημα είναι πώς αξιολογούμε τα πράγματα.
   Ο Χριστιανισμός είναι συναρπαστικός!  Όταν δέχεσαι τον Χριστό σαν προσωπικό σου Σωτήρα γίνεσαι πρεσβευτής του Χριστού (Β’ Κορινθίους 5:20).  Είναι ο Δημιουργός του Σύμπαντος!  Αυτό σου δίνει μεγάλη αξία.  Είναι πολύ σημαντικό.  Είναι συναρπαστικό.  Εμείς οι Χριστιανοί περπατάμε στο φως ενώ εκείνοι που ζουν γύρω μας περπατούν στο σκοτάδι.  Δηλαδή, περπατάμε με τη γνώση του Λόγου του Θεού, ενώ οι άλλοι περπατούν μέσα στην άγνοια των ανθρώπινων φιλοσοφιών.  Εμείς περπατάμε σ’ ένα θαυμάσιο, λαμπρό μέλλον Ουράνιας ευτυχίας!  Αυτό είναι κάτι το συναρπαστικό!  Αντίθετα, οι μάζες των χαμένων ανθρώπων προχωράνε στη ζωή αυτή βαδίζοντας ολοταχώς στον όλεθρο και την καταστροφή.  Εμείς περπατάμε μαζί μ’ έναν Θεό που μας αγαπάει και απαντάει στις προσευχές μας, σαν Ουράνιος Πατέρας μας.  Οι άλλοι δεν μπορούν να προσευχηθούν στον Θεό σαν Πατέρα τους αν πρώτα δεν προσευχηθούν για να δεχτούν τον Χριστό σαν Σωτήρα τους και να γίνουν παιδιά του Θεού. 
   Τι γίνεται μ’ εσένα, αγαπητέ μου φίλε;  Είσαι συναρπαστικός;  Έχεις πάρει στα σοβαρά τη ζωή;  Η Βίβλος λέει: «Αποβλέποντας στον Ιησού, τον αρχηγό και τελειωτή της πίστης, ο οποίος, εξαιτίας της χαράς που ήταν μπροστά του, υπέφερε σταυρό, καταφρονώντας τη ντροπή, και κάθησε στα δεξιά του θρόνου του Θεού» (Εβραίους 12:2).  Ρίξε το βλέμμα σου σ’ Εκείνον με δυο λόγια προσευχής και ζήτησε από τον Κύριο να συγχωρήσει την αμαρτία σου και να έρθει στην καρδιά σου σαν προσωπικός σου Σωτήρας.

                                                                                                                                               Ο Θωμάς Μέντορας

Tom Meador
bottom of page