top of page
APXIKH_edited.png
Free GospelTracts
Δωρεάν ελληνικά φυλλάδια ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά φυλλάδια ευαγγελίου

Κάντε κλικ στην εικόνα για εκτυπώσιμο PDF

Δωρεάν ελληνικά φυλλάδια ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά φυλλάδια ευαγγελίου

ΤΙ  ΦΟΒΑΣΑΙ;

   «…Να μη φοβηθείτε από εκείνους που σκοτώνουν το σώμα, και ύστερα απ’ αυτά μη όντας ικανοί να πράξουν κάτι περισσότερο. Αλλά, θα σας δείξω ποιον να φοβηθείτε: Να φοβηθείτε εκείνον που, αφού θανατώσει, έχει εξουσία να ρίξει στη γέεννα. Ναι, σας λέω, Αυτόν να φοβηθείτε» (Λουκάς 12:1-5).
   Στον κόσμο μας σήμερα συναντάμε πολλούς ανθρώπους που χρησιμοποιούν και καταχρώνται το όπλο του φόβου για να εξουσιάζουν τους άλλους. Οι άνθρωποι της Μαφίας, για παράδειγμα, κερδίζουν χρήματα και δύναμη διαμέσου του εκφοβισμού, στηριζόμενοι στην ικανότητά τους να τρομοκρατούν τους άλλους… Η Ιστορία μάς διδάσκει ότι ο Αδόλφος Χίτλερ εκφόβιζε και τρομοκρατούσε τις μάζες για να κερδίσει δύναμη και να καθυποτάξει τους λαούς…
   Παρ’ όλ’ αυτά, ο κάθε άνθρωπος που γεννιέται σ’ αυτό τον κόσμο θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι υπάρχει ένας Δημιουργός Θεός. «Τα πάντα έγιναν διαμέσου Αυτού και δι’ Αυτόν…». Είμαστε τα δημιουργήματά Του και όλοι μας θα δώσουμε λόγο στο Δημιουργό μας. Και όπως μας λέγει η Αγία Γραφή, ΕΚΕΙΝΟΝ θα πρέπει να φοβόμαστε!
   Η Βίβλος μάς διδάσκει ότι, «Αρχή σοφίας ο φόβος του Κυρίου. Και επίγνωση των άγιων, η φρόνηση» (Παροιμίες 9:10). Δυστυχώς, στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στις μέρες μας δεν υπάρχει αυτός ο σεβασμός ή ο φόβος για τον Θεό. Οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς προσευχή. Οι λύσεις για τα πιο σημαντικά θέματα της ζωής δίνονται σύμφωνα με τις γνώμες των φιλοσόφων του κόσμου, και όχι σύμφωνα με αυτά που διδάσκει η Αγία Γραφή.
   Ακούστε με, παρακαλώ! Η σοφία δεν έρχεται από τα βιβλία, η γνώση έρχεται από τα βιβλία. Σοφία αποκτά κανείς όταν φοβάται τον Θεό, και αυξάνεται μελετώντας το Λόγο Του. «Να επιποθήσετε, ως νεογέννητα βρέφη, το λογικό άδολο γάλα, για να αυξηθείτε μέσω αυτού» (Α’ Πέτρου 2:2). Οι εμπειρίες της ζωής, οι θλίψεις και δοκιμασίες που μας αναστατώνουν, μάς φέρνουν πιο κοντά στον Θεό. Είναι ενδιαφέρον ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πολύ λίγο χρόνο έχουν να διαθέσουν για τον Θεό, μέχρις ότου τους χτυπήσει κάποια τραγωδία στη ζωή τους. Όταν γίνει, όμως, ένας σεισμός, τότε όλοι φοβούνται τον Θεό! Όταν έρχεται ένα πρόβλημα υγείας στη ζωή μας, τότε όλοι φοβόμαστε τον Θεό! Όταν βρίσκεται κανείς μεταξύ ζωής και θανάτου, τότε φοβάται τον Θεό!
   Μήπως τα πράγματα πάνε τόσο καλά στη ζωή σου τώρα, ώστε δεν αισθάνεσαι την ανάγκη του Θεού; Μήπως είσαι τόσο απασχολημένος με το να κερδίζεις χρήματα και να ικανοποιείς τις επιθυμίες σου, που δεν σου μένει χρόνος να Τον φοβάσαι; Ο σοφότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ ήταν ο Βασιλιάς Σολομών. Ο Κύριος χρησιμοποίησε τον βασιλιά Σολομώντα για να γράψει το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου των Παροιμιών. Οι Παροιμίες είναι γεμάτες από σοφά ρητά που μας βοηθούν και μας διδάσκουν πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι χριστιανοί. Και σαν ηλικιωμένος άνθρωπος πια, στο τέλος της έντονης και πλούσιας ζωής του, ο Σολομών έγραψε στο βιβλίο του Εκκλησιαστή τα εξής: «Ας ακούσουμε το τέλος της όλης υπόθεσης: Να φοβάσαι τον Θεό, και να τηρείς τις εντολές του, επειδή αυτό είναι το παν του ανθρώπου» (Εκκλησιαστής 12:13).
   Η Βίβλος διδάσκει ότι, «Η αμοιβή της ταπείνωσης, και του φόβου του Κυρίου, είναι πλούτος, και δόξα, και ζωή» (Παροιμίες 22:4). Ό,τι έχουμε, το έχουμε πάρει από τον Θεό. Αλλά ο Λόγος Του μας υπόσχεται ότι ο Κύριος θα ευλογήσει εκείνους που Τον φοβούνται μ’ ένα θεϊκό σεβασμό!
   Ο μεγαλύτερος πλούτος που μπορεί ν’ αποκτήσει ο άνθρωπος δεν είναι ένα μεγάλο σπίτι ή ένα πολυτελές αυτοκίνητο ή πολλά εκατομμύρια δραχμές. Όχι, ο μεγαλύτερος πλούτος που μπορείς ν’ αποκτήσεις είναι το χάρισμα του Θεού. «Επειδή, ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος. Το χάρισμα, όμως, του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας».
Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός ήρθε σ’ αυτό τον κόσμο πριν από δύο χιλιάδες χρόνια και ο δικός Του λαός, οι Εβραίοι, αρνήθηκαν να δεχτούνε την προσφορά Του. Σήμερα, τώρα προσφέρει δωρεάν σωτηρία σε όλους εκείνους που Τον φοβούνται. «Επειδή, δεν υπάρχει διαφορά, και του Ιουδαίου και του Έλληνα. Επειδή, ο ίδιος είναι Κύριος όλων, πλούσιος σε όλους εκείνους που Τον επικαλούνται. Επειδή, κάθε ένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου, θα σωθεί» (Ρωμαίους 10:12,13).
   Σε ενθαρρύνω, αγαπητέ μου, να εξετάσεις τη δική σου καρδιά. Αν σε χτυπούσε κάποια τραγωδία, σήμερα κι έφευγες για την αιωνιότητα, έχεις τη βεβαιότητα ότι θα πας στον Ουρανό; Έχεις δεχτεί τον Χριστό σαν προσωπικό σου Σωτήρα; «… Ναι, σας λέω, Αυτόν να φοβηθείτε».

                                                                                                                                   Ο Θωμάς Μέντορας

Tom Meador
bottom of page