top of page
APXIKH_edited.png
Free GospelTracts
Δωρεάν ελληνικά φυλλάδια ευαγγελίου

Κάντε κλικ στην εικόνα για εκτυπώσιμο PDF

Δωρεάν ελληνικά φυλλάδια ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά φυλλάδια ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά φυλλάδια ευαγγελίου

   Θα μπορούσα να σου κάνω ένα σωρό ερωτήσεις. Είσαι παντρεμένος ή ελεύθερος; Άντρας ή γυναίκα; Έχεις αυτοκίνητο; Πηγαίνεις στην εκκλησία; Έχεις πάει ποτέ φυλακή; Η απάντησή σου θα ήταν στιγμιαία και άμεση. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν πολλοί που όταν τους ρωτάς για τον αιώνιο προορισμό τους, ή δεν γνωρίζουν να σου απαντήσουν, ή δεν τους νοιάζει καθόλου, ή σου λένε ότι δεν μπορεί να είναι κανείς βέβαιος γι’ αυτό.
  Παρ’ όλ’ αυτά, ο Λόγος του Θεού μάς διδάσκει ότι μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι. «Αυτά τα έγραψα σ’ εσάς που πιστεύετε στο όνομα του Υιού του Θεού, για να ΞΕΡΕΤΕ πως έχετε την αιώνια ζωή…» (Α’ Ιωάννου 5:13). Ο Θεός δεν είναι ψεύτης, και ποτέ δεν είχε πρόθεση ν’ αφήσει τον άνθρωπο να ζήσει τη ζωή του μέσα στην αβεβαιότητα και την απορία σχετικά μ’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Η Βίβλος ΔΕΝ λέει, «ίσως» ή «θα δούμε», αλλά «ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ…». Ο Παύλος ήταν βαθιά πεπεισμένος στην καρδιά του, γι’ αυτό και είπε «…Το να ζω σημαίνει ζωή με το Χριστό, και το να πεθάνω είναι κέρδος» (Φιλιππησίους 1:21).
  Μέσα στους αιώνες πολλοί πιστοί βασανίστηκαν και μαρτύρησαν ενώ ταυτόχρονα δοξολογούσαν τον Ιησού για την ειρήνη που είχαν στην καρδιά τους. Ο λόγος που πολλοί φοβούνται το θάνατο είναι γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι η σωτηρία του Θεού είναι τόσο απλή. Τα ψέματα του Σατανά σκοτεινιάζουν το μυαλό όλων εκείνων που δεν κάθονται να μελετήσουν την Αγία Γραφή από μόνοι τους. Το μόνο που θέλει ο Θεός από μας είναι μια ειλικρινής εξομολόγηση της αμαρτίας μας και η αναγνώριση ότι μόνον Εκείνος μπορεί να μας συγχωρήσει. Αν γίνει αυτό, τότε ο Ιησούς ο Σωτήρας μας, μας ελευθερώνει από την τιμωρία της αμαρτίας και μας υπόσχεται μια αιώνια ζωή στον Ουρανό.
  Ας υποθέσουμε ότι πνίγεσαι στον ωκεανό κι εγώ σε τραβάω στη βάρκα μου, σε καθαρίζω, σου δίνω φαγητό και σε ντύνω με στεγνά ρούχα. Έπειτα όμως, καθώς πλησιάζουμε στην ακτή, λίγα χιλιόμετρα πριν από τη στεριά, σε ξαναπετάω στο νερό για να κολυμπήσεις ή για να πνιγείς. Δεν πιστεύω στην περίπτωση αυτή να με αποκαλούσες σωτήρα σου! Δεν θα με έλεγες σωτήρα αν δεν σε έβγαζα μέχρι την ακτή. Το ανθρώπινο γένος πνίγεται μέσα στην αμαρτία! Το ψέμα του Διαβόλου είναι ότι ο Χριστός πέθανε για να μας σώσει, ΑΛΛΑ θα πρέπει εμείς από μόνοι μας να κολυμπήσουμε μέχρι τη στεριά του Ουρανού. ΟΧΙ! ΟΧΙ! Ο Ιησούς, ο Μεγάλος Σωτήρας μας «Μπορεί να σώζει για πάντα όσους μέσω αυτού πλησιάζουν το Θεό» (Εβραίους 7:25). Η βεβαιότητά μας βασίζεται στον ειλικρινή χαρακτήρα του Θεού. Κι ο Θεός έχει υποσχεθεί αιώνια ζωή σε καθέναν που πιστεύει σ’ Αυτόν (Ιωάννης 3:16, 10:27-29, Ρωμαίους 6:23, κλπ.).
Τι γίνεται με σένα, αγαπητέ μου φίλε; Αναπαύεσαι στον Χριστό για να σε φέρει στις ακτές του Ουρανού ή προσπαθείς να κολυμπήσεις μοναχός σου με μοναδικό στήριγμά σου τα τυπικά και τελετουργικά της εκκλησίας; Είναι η εμπιστοσύνη σου βασισμένη στο Σωτήρα και μόνο σ’ Αυτόν ή εμπιστεύεσαι εν μέρει και στους αγίους; Μελέτησε τη Γραφή από μόνος σου και θα δεις ότι μονάχα η πίστη στον Ιησού Χριστό μπορεί να σου δώσει σωτηρία. «Ο Ιησούς του απάντησε… Κανείς δεν πηγαίνει στον Πατέρα παρά μόνο αν περάσει από Μένα» (Ιωάννης 14:6). Δύο κατηγορίες ανθρώπων υπάρχουν, αυτοί που πηγαίνουν στον Ουρανό κι εκείνοι που βαδίζουν για την Κόλαση! «Όποιος έχει τον Υιό, αυτός μόνο έχει τη ζωή. Όποιος δεν έχει τον Υιό του Θεού, αυτός δεν έχει ούτε τη ζωή».
  Θα μπορούσα να σε ξαναρωτήσω και πάλι, έχεις αυτοκίνητο, έχεις δικό σου σπίτι; Σε ρωτάω όμως, έχεις τον Γιο του Θεού; Έχεις αιώνια ζωή; Εγώ γνωρίζω με βεβαιότητα ότι τα έχω! Αν εσύ δεν ξέρεις σε ποια κατάσταση βρίσκεσαι, σκύψε το κεφάλι σου και προσευχήσου στον Θεό να σε συγχωρήσει και να έρθει μεσ’ στην καρδιά σου και στη ζωή σου. Πολλοί απορρίπτουν την απλότητα της σωτηρίας είτε από υπερηφάνεια ή από άγνοια. Ο Χριστός είπε, «Κι όμως δεν είστε πρόθυμοι να έρθετε κοντά μου, για να βρείτε την αληθινή ζωή…» (Ιωάννης 5:40). Γιατί δεν πηγαίνεις σ’ Αυτόν τώρα με δυο λόγια προσευχής!

                                                                                                                        Ο Θωμάς Μέντορας

ΜΠΟΡΕΙ  ΚΑΝΕΙΣ  ΝΑ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ΜΕ  ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ  ΟΤΙ 
ΘΑ   ΠΑΕΙ  ΣΤΟΝ  ΟΥΡΑΝΟ;

Tom Meador
bottom of page