top of page
APXIKH_edited.png
Free GospelTracts
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου

Κάντε κλικ στην εικόνα για εκτυπώσιμο PDF

Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου

   Καθώς ακούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βλέπουμε τα πολυάριθμα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο. Πολύ συχνά συζητάμε τα πρόσφατα γεγονότα και προτείνουμε λύσεις για τα διάφορα προβλήματα. Παραδείγματος χάριν, αυτό τον καιρό υπάρχουν πολλά πολιτικά θέματα που προβληματίζουν το έθνος μας. Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας φωνάζουν ο ένας στον άλλο, καλώντας τους με τ’ όνομά τους, κι ο καθένας ισχυρίζεται ότι έχει την απάντηση για το εθνικό μας δίλημμα. “Ακούστε εμένα”, λέει ο ένας, “ο τάδε είναι ψεύτης... Εγώ γνωρίζω την αλήθεια κι έχω το καλύτερο πρόγραμμα...”
   ‘Έπειτα κάποιος άλλος του επιτίθεται και λέει, “Όχι, όχι, όλοι σας ακούστε εμένα, εκείνος είναι κλέφτης!... Εγώ είμαι ο μόνος που έχω τη λύση για όλες τις δυσκολίες σας...”  Κι αυτό συνεχίζει, κι επαναλαμβάνεται συνεχώς!
Βέβαια, καταλαβαίνω ότι η πολιτική είναι πολύ σπουδαία υπόθεση για κάθε πολιτισμένο κράτος. Ακόμα, καταλαβαίνω ότι οι Χριστιανοί έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις μεταξύ τους.  Όλοι μας, όμως, θα πρέπει να κατανοήσουμε τη φύση του προβλήματος στην κοινωνία. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι το ίδιο και σ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που οι πολιτικοί μας το αγνοούν και θα πρέπει να το εξετάσουμε τίμια και φανερά. Το πρόβλημά μας, το πρόβλημα στον κόσμο μας, το πρόβλημα στη ζωή μας είναι η ΑΜΑΡΤΙΑ!​  

                                                 Η  Κατάσταση  της  Ανθρωπότητας
   Η αμαρτία έχει επηρεάσει όλους. Η Βίβλος λέει “…δεν υπάρχει δίκαιος...”, κι αυτό συμπεριλαμβάνει εμένα, εσένα, γιατρούς, δικηγόρους, πολιτικούς, γεωργούς, εμπόρους - όλους! “Γιατί όλοι αμάρτησαν...” (Ρωμ. γ’ 23). Θυμάστε που ο Χριστός μίλησε σ’ ένα πλήθος για τη γυναίκα εκείνη που τη συνέλαβαν σε μοιχεία;” Είπε, “ Ο αναμάρτητος από εσάς, πρώτος πάνω της ας ρίξει λίθο... Εκείνοι, όταν το άκουσαν, εξέρχονταν ένας-ένας, αφού άρχισαν από τους πρεσβύτερους στην ηλικία, και εγκαταλείφτηκε μόνος ο Ιησούς και η γυναίκα που ήταν στο μέσο” (Ιωάννης η’ 8,9). Είναι πολύ βασικό να καταλάβουμε ότι το πρόβλημά μας είναι να παραδεχτούμε ότι είμαστε όλοι αμαρτωλοί και να αποκαλέσουμε την αμαρτία, “αμαρτία”!
   Τι συνέβηκε, αλήθεια, με την αμαρτία; Άλλοτε, όταν οι άντρες είχαν σεξουαλικές σχέσεις με άντρες ήταν κακό. Ο ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι το φυσικό, είναι αμαρτία!  Σήμερα, ονομάζεται εναλλακτικό στυλ ζωής ή σεξουαλική προτίμηση. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να γίνουν γονείς και να έχουν παιδιά, κι όμως ισχυρίζονται ότι είναι φυσιολογικοί. “. . . Γι’ αυτό τους παράδωσε ο Θεός σε ατιμωτικά πάθη: γιατί και τα θηλυκά τους μετάλλαξαν τη φυσική χρήση του σώματός τους στην αφύσικη, κι όμοια και οι αρσενικοί, αφού άφησαν τη φυσική χρήση του θηλυκού, κατακάηκαν από την όρεξή τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς, ενώ κατεργάζονταν άσχημες πράξεις” (Ρωμαίους α’ 26, 27). Ο Λόγος του Θεού μάς διδάσκει ότι η ομοφυλοφιλία ΔΕΝ είναι φυσιολογική, αλλά αντίθετα είναι βδέλυγμα στον Θεό!
Άλλοτε, ήταν αμαρτία ¬για μια γυναίκα να κάνει έκτρωση. Το να σκοτώσεις ένα μωρό είναι αμαρτία. Σήμερα όμως, έχουμε τα λεγόμενα “Δικαιώματα των Γυναικών” και τους ανεύθυνους δολοφόνους που είναι κάτω από την προστασία απίστων ηγετών σ’ όλο τον κόσμο! Η Βίβλος μιλάει για τη ζωή του εμβρύου μέσα στη μήτρα. “Επειδή, εσύ μόρφωσες τα νεφρά μου. Με περιτύλιξες μέσα στην κοιλιά της μητέρας μου” (Ψαλμός 139:13). Σίγουρα, σε μια έγκυο γυναίκα υπάρχει και μια άλλη ανθρώπινη ζωή. “. . . Μόλις άκουσε το χαιρετισμό της Μαρίας η Ελισάβετ, σκίρτησε το βρέφος μέσα στην κοιλιά της” (Λουκάς α’ 41). Σήμερα την ονομάζουν “ελεύθερη επιλογή”, αλλά η έκτρωση είναι αμαρτία.
   Υπήρχε καιρός που ήταν ¬τρομερό σφάλμα για τα παιδιά να παρακούν τους γονείς τους και να επαναστατούν σε κάθε ανώτερη εξουσία. Η Βίβλος διδάσκει: “Τα παιδιά, υπακούτε στους γονείς σας, κατά το θέλημα του Κυρίου. Γιατί αυτό είναι δίκαιο” (Εφεσίους 6:1). Τώρα όμως, στην κοινωνία μας, τα νέα παιδιά διδάσκονται να εκφράζουν ελεύθερα τον εαυτό τους, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα την αναρχία και την ηθική επανάσταση.  Άγριοι νεαροί είναι δοσμένοι στα ναρκωτικά, την πορνογραφία και το ελεύθερο σεξ...
Δεν έχουμε βέβαιο χώρο για να απαριθμήσουμε ούτε και τις πιο φανερές αμαρτίες ακόμα, αλλά σας καλώ, αγαπητοί μου, να είσαστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό σας και στον Θεό. Αυτό είναι το πρόβλημά μας σήμερα, η απάθεια, η έλλειψη ενδιαφέροντος για την αμαρτία. Η ρίζα του προβλήματός μας είναι η αμαρτία! Είτε είναι στη φανερή της μορφή, όπως ο φόνος, η μοιχεία, η κλεψιά κλπ., ή είναι πιο αφηρημένη και προσωπική όπως: η ζήλεια, η πικρία, οι κακές σκέψεις... Αγαπητέ μου φίλε, το πρόβλημα και πάλι είναι η αμαρτία!

                                                            Η  Ευσπλαχνία  του  Δημιουργού  μας

   Ο Θεός μάς δημιούργησε και γνωρίζει ότι είμαστε αδύνατα ανθρώπινα όντα. Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον πεσμένο αυτό κόσμο τον γεμάτο με αμαρτωλούς κι εκείνοι απέρριψαν τον Άγιο του Θεού. Κι όμως, διαβάζουμε πολλές φορές που ο Ιησούς Χριστός ευσπλαχνίστηκε τους ανθρώπους θεραπεύοντας τους λεπρούς, δίνοντας το φως στους τυφλούς και ανασταίνοντας τους νεκρούς.
  Η Λέπρα: Είναι ένας τύπος ή σύμβολο της αμαρτίας.
  Η Τύφλωση: Ένα σύμβολο που μιλάει για το ανθρώπινο γένος που γεννήθηκε πνευματικά τυφλό, μέσ’ στο σκοτάδι της αμαρτίας.
  Η Ανάσταση των νεκρών: Η αμαρτία έχει θάνατο και ο άνθρωπος γεννιέται νεκρός στις παραβάσεις και στις αμαρτίες του, αλλά ανασταίνεται σε μια καινούργια ζωή με τον Ιησού Χριστό...
   Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για να σώσει αμαρτωλούς! Ο κάθε άνθρωπος που γεννιέται σ’ αυτή τη γη έχει πρόβλημα με την αμαρτία!  Έχουμε ανάγκη από την αγάπη και την ευσπλαχνία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για να μας συγχωρήσει. Τι συμβαίνει, λοιπόν με την αμαρτία; Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί και ειλικρινείς...

                                                 Η  θεραπεία  για  τη  δυστυχία  μας!

   Το γεγονός είναι ότι η αμαρτία φέρνει δυστυχία και λύπη σε όλους μας. Οι ομοφυλόφιλοι ήθελαν να έχουν ένα εναλλακτικό στυλ ζωής, αλλά τώρα έχουν AIDS. Σ’ όλο τον κόσμο, η εγωκεντρικότατα και η αμαρτωλή φιλαυτία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και θλίψεις για τους άλλους. Η υπερηφάνεια και η σύγκρουση του “εγώ” έχουν μετατρέψει ειρηνικά κράτη σε πεδία μάχης... Οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι ειλικρινείς με τους εαυτούς τους! Η κοινωνία μας χρειάζεται βοήθεια! Ο Χριστός είναι ο Πρίγκηπας της Ειρήνης! Είναι η μοναδική λύση για τα προβλήματά μας. Ο Ιησούς Χριστός φέρνει ειρήνη σε κάθε καρδιά που θα επιστρέψει σοβαρά σ’ Αυτόν. Η θεραπεία δεν είναι τα Χρήματα... Η θεραπεία δεν είναι τα Ναρκωτικά... Η θεραπεία δεν είναι να γίνει κανείς Διάσημος Σταρ... Η θεραπεία δεν είναι η Δύναμη... Η θεραπεία στο πρόβλημά μας είναι να ομολογήσουμε ότι είμαστε αμαρτωλοί, και να δεχτούμε τον Ιησού Χριστό στην καρδιά μας και στη ζωή μας. Η θεραπεία είναι, να ρίξεις ένα ειλικρινές βλέμμα στον καθρέφτη της ψυχής σου. Τι βλέπεις εκεί; Προσεύχομαι να επικαλεστείς το Όνομα του Κυρίου και να Τον ομολογήσεις σαν Κύριο και Σωτήρα σου!

                                                                                                                                        Ο Θωμάς Μέντορας

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ;

Tom Meador
bottom of page