top of page
APXIKH_edited.png
Free GospelTracts
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου

Κάντε κλικ στην εικόνα για εκτυπώσιμο PDF

Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Can you know for sure that you will go to Heaven - Text

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ;

«Κι όταν σηκώθηκε ο Ιακώβ από τον ύπνο του, είπε: Βέβαια, ο Κύριος είναι σε τούτο τον τόπο, κι εγώ δεν ήξερα» (Γένεση 28:16).
Σήμερα υπάρχουν πολλών ειδών θρησκείες στον κόσμο μας. Οι άνθρωποι λατρεύουν πολύ διαφορετικούς θεούς από τον θεό της Αγίας Γραφής. Εκατομμύρια Βουδιστές σκύβουν για να προσκυνήσουν το Βούδα, ενώ ταυτόχρονα διακηρύττουν και πιστεύουν ότι είναι θεός. Κι ακόμα, άλλα τόσα εκατομμύρια και περισσότερα ίσως από Μουσουλμάνους γονατίζουν κάθε μέρα στον Αλλάχ τους και τον προσκυνούν σαν «θεό».  Είναι ειλικρινείς, αλλά είναι ειλικρινά πλανεμένοι.
Μερικοί άνθρωποι μελετάνε τα άστρα και το σύμπαν προσπαθώντας να βρουν τον θεό... Άλλοι, εξετάζουν τις παραμικρές λεπτομέρειες της φύσης: τα φυτά, τους βράχους και τα ζώα προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις. Είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα πίστης που ονομάζεται Πανθεϊσμός και διακηρύττει ότι, «ο θεός δεν είναι πρόσωπο, αλλά μια δύναμη ενέργειας, και ότι ο θεός βρίσκεται στο κάθε τι - στα δέντρα, στους βράχους, κλπ.
Πού είναι ο θεός; Μερικά περίεργα άτομα ερευνούν όλες τις θρησκείες του πλανήτη μας προσπαθώντας να βρουν μια απάντηση. Στη δεκαετία του 1970 κυκλοφορούσε μια πολύ διαδεδομένη αντίληψη και θεωρία που διακήρυττε ότι «ο θεός είναι νεκρός!» Αυτό, βέβαια, ήταν ένα Ψέμα εμπνευσμένο από το Σατανά. Αυτό που προσπαθώ να σας πω είναι ότι, επειδή κυκλοφορούν τόσο πολλές και διαφορετικές φιλοσοφικές απόψεις περί θεού, πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πού είναι ο θεός. Δεν μπορούν να Τον βρουν. Σε ρωτάω, λοιπόν, αγαπητέ μου, «εσύ ξέρεις πού είναι ο θεός;»

                                                                          Ο θεός είναι στην Ιστορία!
   Σήμερα είναι 1 Δεκεμβρίου 1998. Πριν από χίλια εννιακόσια ενενήντα οχτώ χρόνια, ο Γιος του θεού πέθανε πάνω στο σταυρό του Γολγοθά. Κάθε φορά που κοιτάζουμε το ημερολόγιο, αυτό μας επιβεβαιώνει την ιστορικότητα του Ιησού Χριστού. Ο χρόνος χωρίζεται δια του θανάτου Του σε προ Χριστού και μετά Χριστόν (π.Χ. και μ.Χ.). Αδιάφορο τι μπορείς να πιστεύεις ή να λες εσύ, ο θάνατος του Κυρίου μας είναι ένα ιστορικό γεγονός.
Η Βίβλος περιέχει πολλή ιστορία. Γνωρίζουμε ότι ο θεός δημιούργησε τον κόσμο και έβαλε τον Αδάμ και την Εύα στον κήπο του παραδείσου, αυτό είναι ιστορικό γεγονός. Βλέπουμε το χέρι της κρίσης του θεού όταν κατάστρεψε τον κόσμο με τον κατακλυσμό, αλλά έσωσε τον Νώε και την κιβωτό με τη χάρη Του. Καθώς εξετάζουμε το λαό Ισραήλ και βλέπουμε το χέρι της ευλογίας Του επάνω τους, ανακαλύπτουμε τον θεό στην ιστορία. Σχεδόν όλοι εδώ στην Ελλάδα γνωρίζουν την ιστορία του Ιησού Χριστού. Γνωρίζουμε ότι έθρεψε τα πλήθη, θεράπευσε τον χωλό, περπάτησε πάνω στο νερό, καθάρισε τους λεπρούς, ανάστησε τους νεκρούς, γαλήνεψε τις τρικυμισμένες θάλασσες ... όλα αυτά είναι ιστορικά γεγονότα. Δυστυχώς, πάρα πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τον θεό μόνο στην ιστορία!
                                                                           Ο θεός είναι µέσα στις Καρδιές
   Ο Ιησούς είπε, «Να, στέκομαι στη θύρα και κρούω. Αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου, και ανοίξει τη θύρα, θα μπω μέσα σ’ αυτόν και θα δειπνήσω μαζί του κι αυτός μαζί μου» (Αποκάλυψη 3:20). Το Άγιο Πνεύμα έρχεται στις καρδιές εκείνων που ανοίγουν την πόρτα της καρδιάς τους σ’ Αυτόν. Δεν μπαίνει μέσα τους δια της βίας όπως κάνει ο τρομοκράτης. Ο θεός κρούει ευγενικά τις καρδιές μας από τη στιγμή που μπορούμε να διακρίνουμε το καλό από το κακό. Το Πνεύμα το Άγιο μας πείθει για την αμαρτία και μας δείχνει την ανάγκη που έχουμε από τον θεό. Πολλοί όμως κλειδώνουν την πόρτα της καρδιάς τους και δεν απαντούν στα παρακάλια Του. Ο θεός δεν έρχεται στην καρδιά σου επειδή ακριβώς βαπτίστηκες όταν ήσουν μωρό παιδί. Εσύ θα πρέπει «να ανοίξεις τη θύρα για να μπει μέσα ... » με τη δική σου την πρόσκληση. « ... δεν ξέρετε ότι το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, που είναι μέσα σας ... » (Α’ Κορινθίους 6:19).
Όταν ο θεός είναι στην καρδιά σου, η ζωή σου αλλάζει. Ο θεός σε μεταμορφώνει! Αυτή είναι η διαφορά που υπάρχει μεταξύ του θεού, σαν ιστορική γνώση, και του Προσώπου Του όταν κατοικεί μέσα στην καρδιά σου. Στον Λουκά, κεφάλαιο 19: 1-10, υπάρχει η ιστορία ενός ανθρώπου που τον έλεγαν Ζακχαίο. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας πλούσιος εφοριακός που εξαπατούσε και έκλεβε τους άλλους.
«Και ζητούσε να δει τον Ιησού ποιος είναι ... » (εδάφιο 3). Πού είναι ο θεός; θυμήσου ότι ο Ιησούς είπε στον Ιωάννη 6:37, « ... ΚΙ εκείνον που έρχεται σε μένα δεν θα τον βγάλω έξω». Ο Ζακχαίος πίστεψε στον Χριστό και Τον δέχθηκε στην καρδιά του και η ζωή του άλλαξε αμέσως ριζικά! Άνοιξε την πόρτα της καρδιάς του και ο Χριστός μπήκε στη ζωή του. Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα αισθάνθηκαν όλοι εκείνοι που τον γνώριζαν όταν, «ο Ζακχαίος στάθηκε όρθιος και είπε στον Κύριο: Να, τα μισά από τα υπάρχοντά μου δίνω, Κύριε, στους φτωχούς, και αν κάποιον συκοφάντησα σε κάτι, αποδίδω τετραπλάσια» (εδάφιο 8).
Τώρα πια ήταν ένας αναγεννημένος Χριστιανός! Η Βίβλος λέει, «Αν κάποιος είναι εν Χριστώ, είναι ένα καινούργιο κτίσμα. Τα αρχαία πέρασαν, να, τα πάντα έγιναν καινούργια» (Β’ Κορινθίους 5:17). Ο απόστολος Παύλος, στο δρόμο προς την Δαμασκό εδίωκε την εκκλησία, αλλά όταν απέκτησε μια καινούργια καρδιά, άλλαξε εντελώς ... (Πράξεις 9). Ο μανιακός στα Γάδαρα, στο Λουκά 8:27, που «... από πολλά χρόνια είχε δαιμόνια, και με ιμάτιο δεν ντυνόταν, και σε σπίτι δεν έμενε, αλλά έμενε στα μνήματα», συνάντησε τον θεό και η καρδιά του άλλαξε εντελώς! Η ιστορία συνεχίζει λέγοντάς μας, «Και βγήκαν για να δουν το γεγονός. Και ήρθαν στον Ιησού, και βρήκαν τον άνθρωπο, από τον οποίο είχαν βγει τα δαιμόνια, να κάθεται κοντά στα πόδια του Ιησού, ντυμένος και λογικευμένος ... »
  Πού είναι ο θεός; Ο θεός είναι μέσα στις καρδιές των αναγεννημένων παιδιών Του.

                                                                             Ο θεός είναι στον Ουρανό
   Ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε σωματικά στον Ουρανό. «Δέστε τα χέρια μου και τα πόδια μου, ότι εγώ ο ίδιος είμαι. Ψηλαφήστε με και δέστε. Επειδή, ένα πνεύμα δεν έχει σάρκα και κόκαλα, όπως θεωρείτε Εμένα ότι έχω» (Λουκάς 24:39). Δεν ήταν απλά και μόνο μια πνευματική ανάσταση. «Και αφού είπε αυτά, ενώ αυτοί έβλεπαν, αναλήφθηκε, και ένα σύννεφο από κάτω τον πήρε από τα μάτια τους. Κι ενώ αυτοί εξακολουθούσαν να ατενίζουν στον ουρανό, όταν αυτός ανέβαινε, να, δύο άνδρες με λευκές εσθήτες στάθηκαν κοντά τους ...» (Πράξεις 1 :9,10). Ο Κύριος αναστήθηκε σωματικά, και Τον έβλεπαν να ανεβαίνει στον Ουρανό.
   Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είναι στον Ουρανό και κάθεται στο θρόνο Του! « ... Έχουμε τέτοιου είδους αρχιερέα, ο οποίος κάθησε στα δεξιά τού θρόνου τής μεγαλοσύνης μέσα στους ουρανούς»  (Εβραίους 8: 1).  Είναι ο κυβερνήτης του σύμπαντος.  Είναι ο Μεγάλος μας Αρχιερέας στον Οποίο εξομολογούμαστε τις αμαρτίες μας. Είναι ο Κυρίαρχος θεός που ξέρει ποιο είναι το καλύτερο για σένα και για μένα.
   Ένας μεγάλος άνθρωπος του θεού Τον υπηρετούσε σ’ ένα μακρινό μέρος της γης. Φτάνοντας στην πατρίδα του, έμαθε ότι ο έφηβος γιος του σκοτώθηκε σ’ ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μέσα στην αγωνία του, φώναξε: -Γιατί:» «Γιατί, θεέ μου:» «Πού ήσουν Εσύ, θεέ μου:» «Γιατί δεν προστάτεψες το παιδί μου:» Πού ήσουν Εσύ; Τότε το Πνεύμα το Άγιο μίλησε στην καρδιά του και του είπε, «Βρισκόμουν στο ίδιο μέρος που ήμουν, όταν και ο δικός Μου Γιος πέθανε πάνω στο σταυρό ... »
   Ίσως να υποφέρεις από την απώλεια κάποιου πολύ αγαπητού σου προσώπου και να ρωτάς, «Πού είναι ο θεός:» Σου λέω με βεβαιότητα ότι ο θεός είναι στο θρόνο Του στον Ουρανό!
   Ίσως να υποφέρεις από κάποια αρρώστια ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα και να ρωτάς, «Πού είναι ο θεός:» Σου λέω και πάλι ότι ο θεός βρίσκεται στο θρόνο Του στον Ουρανό!
   Ίσως προσπάθησες να οδηγήσεις τα παιδιά σου στο σωστό δρόμο και τώρα έχουν επαναστατήσει και βρίσκονται μακριά απ’ τον θεό, κι εσύ ρωτάς, «Πού είναι ο θεός;» Σου ξαναλέω ότι ο θεός βρίσκεται στο θρόνο Του στον Ουρανό! Κι ο θεός θα σε παρηγορήσει και θα σε προστατέψει και θα προνοήσει για σένα, αν Τον έχεις πραγματικά μέσα στην καρδιά σου.
   Στην Καινή Διαθήκη διαβάζουμε: «Να πλησιάσετε στον θεό, και θα πλησιάσει σε σας. Να καθαρίσετε τα χέρια σας, αμαρτωλοί, και να αγνίσετε τις καρδιές, δίγνωμοι» (Ιακώβου 4:8). Τι γίνεται με σένα σήμερα, φίλε μου; Πού είναι ο θεός; Είναι μέσα στην καρδιά σου; Αν δεν το ξέρεις αυτό με βεβαιότητα, θα πρέπει να σκύψεις το κεφάλι σου σε προσευχή, να εξομολογηθείς στον θεό τις αμαρτίες σου και να δεχθείς τον Χριστό στην καρδιά σου σαν προσωπικό σου Σωτήρα! «Γιατί, οποιοσδήποτε επικαλεσθεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί» (Ρωμαίους 10:13).
                                                                                                               Ο Θωμάς Μέντορας

Tom Meador
bottom of page