top of page
APXIKH_edited.png
Free GospelTracts
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου

Κάντε κλικ στην εικόνα για εκτυπώσιμο PDF

Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
gospel tracts
Can you know for sure that you will go to Heaven - Text

ΜΟΛΙΣ  ΤΩΡΑ  ΔΕΧΤΗΚΕΣ  ΤΟΝ  ΧΡΙΣΤΟ...

  Μόλις τώρα δέχτηκες τον Χριστό, και τώρα τι γίνεται;…

   Τώρα που δέχτηκες τον Κύριο Ιησού Χριστό σαν Σωτήρα σου, σημαίνει ότι είσαι ένας αναγεννημένος Χριστιανός! Ο Κύριος έχει πληρώσει την ποινή για την αμαρτία σου και σου έδωσε αιώνια ζωή επειδή πίστεψες σ’ Αυτόν. Δόξα στον Θεό γι’ αυτή τη μεγάλη ευλογία της σωτηρίας σου!
   Αυτό το μεγάλο προνόμιο, όμως, συνεπάγεται ταυτόχρονα και ορισμένες ευθύνες για όλους τους Χριστιανούς.
   Να το ομολογήσεις δημόσια: Ο Θεός θέλει να το πεις και στους άλλους ότι αναγεννήθηκες και ότι ανήκεις στην οικογένειά Του! «Κάθε ένας, λοιπόν, που θα με ομολογήσει μπροστά από τους ανθρώπους, θα τον ομολογήσω και εγώ μπροστά από τον Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς. Όποιος, όμως, θα με αρνηθεί μπροστά από τους ανθρώπους, θα τον αρνηθώ και εγώ μπροστά από τον Πατέρα μου που είναι στους ουρανούς» (Ματθαίος 10:32,33).
   Αυτό, κι εσένα τον ίδιο θα σε βοηθήσει και θα ενισχύσει την πίστη σου, αλλά και για τους άλλους γύρω σου θα είναι μια καλή μαρτυρία και μια πρόκληση να σκεφθούν τη θέση τους απέναντι στον Χριστό. Ίσως η αναγέννησή σου προκαλέσει την κοροϊδία από το μέρος κάποιων παλιών φίλων σου, αλλά η σωτηρία είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να χαίρεσαι και να είσαι υπερήφανος! «Επειδή η Γραφή λέει: Κάθε ένας που πιστεύει σ’ Αυτόν, δεν θα ντροπιαστεί» (Ρωμαίους 10:11).
   Να βαπτιστείς:  Σε υπακοή της εντολής του Κυρίου, θα πρέπει να βαπτιστείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ταυτίσεις τον εαυτό σου με τον Ιησού Χριστό (Ματθαίος 28:19). Το βάπτισμα δεν σώζει κανένα. Απλά, είναι ένα σύμβολο της νέας σου γέννησης. Καθώς βυθίζεσαι μέσα στο νερό, απεικονίζεις το θάνατό σου και την ταφή της παλιάς σου ζωής, και καθώς βγαίνεις έξω από το νερό, αυτό δείχνει την καινούργια σου αναστημένη ζωή μαζί με τον Χριστό. Το βάπτισμα των πιστών είναι μια μαρτυρία για τους άλλους ότι έχεις σωθεί, και σε ταυτίζει τώρα με τον Κύριο Ιησού Χριστό.
   Να συχνάζεις σε μια Εκκλησία που κηρύττει το Ευαγγέλιο του Χριστού:  (Εβραίους 10:24,25). Προσευχήσου και ζήτησε το θέλημα του Κυρίου για να ενωθείς με μια εκκλησία που υψώνει το Όνομα του Κυρίου και σαν κέντρο της έχει τη Βίβλο. Μια καλή εκκλησία θα σου εξασφαλίσει καλή πνευματική τροφή για τον εαυτό σου,  αλλά και ενθάρρυνση από τους άλλους πιστούς. Έχεις μεγάλη ανάγκη από το κήρυγμα του Ευαγγελίου που θα σε βοηθήσει ν’ αντιμετωπίσεις τον κόσμο, τη σάρκα σου και το διάβολο.
Αποφάσισε να προσεύχεσαι τακτικά και κανονικά: «Τους έλεγε μάλιστα και μια παραβολή για το ότι πρέπει πάντοτε να προσεύχονται, και να μη αποκάνουν» (Λουκάς 18:1). Προσδιόρισε μια ιδιαίτερη ώρα για να προσεύχεσαι. Η προσευχή είναι κάτι πολύ βασικό για την πνευματική σου αύξηση και οικοδομή. Καθώς συνεχίζεις να επικαλείσαι τον Κύριο, δυναμώνεις όλο και περισσότερο τη σχέση σου μαζί Του. Παρόλο που με την προσευχή ζητάς και λαμβάνεις, να θυμάσαι παράλληλα να ευχαριστείς τον Θεό συχνά, και να Τον δοξάζεις για την καλοσύνη Του και το έλεός Του.
   Όπως ακριβώς γίνεται με κάθε καινούργιο φίλο, όσο περισσότερο Του μιλάς, τόσο καλύτερα Τον γνωρίζεις. Όσο πιο κοντά Του πηγαίνεις, τόσο πιο πολύ εμπιστεύεσαι στις υποσχέσεις Του.
   Να μελετάς το Λόγο του Θεού: «Είναι γραμμένο: Μονάχα με ψωμί δεν θα ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με κάθε λόγο που βγαίνει από το στόμα του Θεού» (Ματθαίος 4:4). Η νέα γέννηση απαιτεί πνευματική τροφή. Πρέπει να μελετάς τη Βίβλο σου κάθε μέρα! «Να επιποθήσετε, ως νεογέννητα βρέφη, το λογικό άδολο γάλα, για να αυξηθείτε μέσω αυτού» (Α’ Πέτρου 2:2). Ο Λόγος του Θεού θα σε διδάξει πώς να ζεις, και θα σε βοηθήσει αναφορικά με τις πολλές αποφάσεις της ζωής. Η Βίβλος θα σε πείσει για την αμαρτία και θα σε συμμορφώσει με την εικόνα του Χριστού. Να θυμάσαι ότι όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις στη μελέτη της, τόσο περισσότερο θα ωφεληθείς. «Ζητείτε και θα βρείτε…» Η Αγία γραφή είναι γεμάτη υποσχέσεις για τα παιδιά του Θεού. Ο Κύριος θα γίνει πιο πραγματικός για σένα, καθώς η πίστη σου θα δυναμώνει και θα στηρίζεται σ’ Εκείνον και μόνο!
   Ο Λόγος Του θα σου δείξει ποια είναι στην πραγματικότητα η αξία της ζωής, πώς ο Θεός πραγματεύτηκε με τον άνθρωπο στο παρελθόν, κι αποκαλύπτει ποια είναι τα σχέδιά Του για το μέλλον. Γι’ αυτό λοιπόν, αφιέρωνε χρόνο κάθε μέρα για να διαβάζεις και να μελετάς τη Βίβλο σου!
   Να υπακούς στο Λόγο του Θεού: «Και αποκρινόμενος ο Πέτρος και οι απόστολοι, είπαν: Πρέπει να πειθαρχούμε περισσότερο στον Θεό παρά στους ανθρώπους» (Πράξεις 5:29). Ζω για τον Θεό σημαίνει ότι αποχωρίζω τον εαυτό μου από τον κόσμο, αλλά ακόμα και από μερικούς σαρκικούς Χριστιανούς. Ποτέ δεν θα γίνεις τέλειος σ’ αυτή τη ζωή, θα πρέπει όμως να προσπαθείς να είσαι υπάκουος στον Θεό. Πάντοτε να εξομολογείσαι τις αμαρτίες σου στον Πατέρα με προσευχή και να προσέχεις να βάζεις φρένο στην αμαρτία σου. Να κρίνεις την αμαρτία στον εαυτό σου! «Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία» (Α’ Ιωάννου 1:9). Η ανυπακοή διαταράζει τη σχέση σου με τον Κύριο, και δημιουργεί μια ένοχη συνείδηση. Σε εξασθενίζει και ο Διάβολος κάνει πολλούς να σκοντάφτουν στην αμαρτία και στην ενοχή. Ο Κύριος είναι πρόθυμος και έτοιμος να μας καθαρίσει και να αποκαταστήσει τη χαρά της σωτηρίας μας, αν είμαστε ειλικρινείς στην εξομολόγησή μας απέναντί Του. «…Επειδή, η χαρά του Κυρίου είναι η δύναμή σας» (Νεεμίας 8:10).
   Να προσφέρεις στο έργο του Κυρίου: «Αλλά να θησαυρίζετε στον εαυτό σας θησαυρούς στον ουρανό, όπου δεν τους αφανίζουν ούτε σκουλήκι ούτε σκουριά, και όπου κλέφτες δεν κάνουν διάρρηξη ούτε κλέβουν» (Ματθαίος 6:20). Όλα όσα έχουμε ανήκουν στον Κύριο. Κι αυτό ισχύει και για την προσφορά των χρημάτων σου για το έργο της τοπικής εκκλησίας, και για την προσφορά της ζωής σου σαν υποταγή στο θέλημά Του. Έχουμε ευθύνη να δίνουμε τουλάχιστον το ένα δέκατο από τα έσοδά μας στον Θεό, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Παλαιάς Διαθήκης. Κι ακόμα να θυσιάζουμε χρόνο για να προσπαθούμε να πλησιάσουμε και άλλους με το Ευαγγέλιο, και την αγάπη του Χριστού. «Σας παρακαλώ, λοιπόν, αδελφοί, χάρη των οικτιρμών του Θεού, να παραστήσετε τα σώματά σας μια ζωντανή θυσία, άγια, ευάρεστη στον Θεό, που είναι η λογική σας λατρεία» (Ρωμαίους 12:1).

​                                                                                                                                                       Ο Θωμάς Μέντορας​

Tom Meador
bottom of page