top of page
APXIKH_edited.png
Free GospelTracts
Δωρεάν ελληνικά φυλλάδια ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά φυλλάδια ευαγγελίου

Κάντε κλικ στην εικόνα για εκτυπώσιμο PDF

Δωρεάν ελληνικά φυλλάδια ευαγγελίου
Δωρεάν ελληνικά φυλλάδια ευαγγελίου

 

   Για να δώσουμε απάντηση σ’ αυτή την ερώτηση, θα πρέπει πρώτα να καταλάβουμε την προέλευση της Κόλασης. Η Βίβλος μάς διδάσκει ότι η Κόλαση είναι ένας φοβερός τόπος από αιώνια βασανιστήρια που δημιουργήθηκε πρώτα’ απ’ όλα για το διάβολο και τους ασεβείς αγγέλους του. «Φύγετε από μπροστά μου, καταραμένοι. Πηγαίνετε στην αιώνια φωτιά, που έχει ετοιμαστεί για το διάβολο και τους δικούς του» (Ματθαίος 25:41). Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο την ικανότητα να διαλέγει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, ανάμεσα στην υπακοή στο Λόγο Του και στην ανυπακοή σ’ αυτόν. Όταν ο Αδάμ αμάρτησε στον Κήπο της Εδέμ, έκανε κάτι περισσότερο από το να βλάψει τον εαυτό του. Έφερε κατάρα και πάνω σ’ όλο το ανθρώπινο γένος. «Μέσω ενός ανθρώπου μπήκε στον κόσμο η αμαρτία και μέσω της αμαρτίας ο θάνατος. Έτσι εξαπλώθηκε ο θάνατος σ’ όλους τους ανθρώπους…» (Ρωμαίους 5:12). Έτσι, λοιπόν, εσύ αναρωτιέσαι σήμερα και λες, «Πώς ένας Θεός αγάπης μπορεί να στέλνει κάποιον στην Κόλαση; Στο κάτω-κάτω, δεν είναι δικό μας λάθος που ο Αδάμ αμάρτησε στον Κήπο…»!
   Θα ήθελα εδώ να ξεκαθαρίσω μια για πάντα ότι, Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ! Αντιθέτως, έχει κάνει τα πάντα για να μας φυλάξει μακριά απ’ αυτό το καταραμένο μέρος, αν δεχθούμε την αιώνια προσφορά Του. «Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στο θάνατο το μονογενή Του Υιό, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ (και να πάει στην Κόλαση), αλλά να έχει ζωή αιώνια» (Ιωάννης 3:16). Με το έλεός Του για όλο το ανθρώπινο γένος, ο Θεός εξασφάλισε ένα τρόπο διαφυγής από την καταδίκη της αιώνιας τιμωρίας.
   Όπως υπάρχει το φως, υπάρχει και το σκοτάδι. Όπως υπάρχει ο Ουρανός, υπάρχει και η Κόλαση. Και όπως υπάρχει η αγάπη του Θεού, υπάρχει και η τιμωρία και η οργή του Θεού. Μέσα από το γεμάτο αυτοθυσία θάνατο του Χριστού, βλέπουμε την αγάπη του Ουράνιου Πατέρα να εκδηλώνεται για όλο τον κόσμο. Ακόμα, αν εξετάσουμε βαθύτερα την Αγία Γραφή βρίσκουμε ότι η αγιότητα και η δικαιοσύνη του Θεού που απαιτούσαν πληρωμή για την αμαρτία, ανέβασαν τον Χριστό επάνω στο Σταυρό. Ο Θεός έδωσε σε σένα και σε μένα ένα διέξοδο για ν’ αποφύγουμε την πληρωμή για την αμαρτία μας. Ο Ιησούς είναι ο Δρόμος για τον Ουρανό! (Ιωάννης 14:6). Τι σημαίνει αυτό; Θα σας εξηγήσω.
   Αν εσύ διαλέξεις να ληστέψεις μια τράπεζα, δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον αστυνομικό ή το δικαστή που θα σε στείλει στη φυλακή. Η επιλογή σου ανάμεσα στην ελευθερία και στη φυλακή έγινε όταν παρέβηκες το νόμο και λήστεψες την τράπεζα. Δική σου ήταν η απόφαση! Εσύ έστειλες τον εαυτό σου στη φυλακή!
   Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Θεό για την απόφαση που πήρε να ζήσει τη ζωή του ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ. «Μπορεί ένας δρόμος να φαντάζει για σωστός κι όμως το τέλος του να οδηγεί στο θάνατο» (Παροιμίαι 14:12). Μπορείς να δεχθείς τον Χριστό στη ζωή σου και να πας στον Ουρανό, ή να Τον απορρίψεις και να πας στην Κόλαση. Η απόφαση είναι δική σου!
   Κάποιοι πηγαίνουν στην Κόλαση παρόλο που έζησαν μια ηθική και «θρησκευόμενη» ζωή, γιατί απέτυχαν να καταλάβουν την απλότητα της σωτηρίας του Θεού και τη μεγαλειότητα της αγάπης Του. «Τετέλεσται» φώναξε ο Ιησούς πάνω στο Σταυρό (Ιωάννης 19:30). Υπέφερε για τις αμαρτίες μας κι έδωσε το αίμα Του για την εξιλέωση τη δική μας. Δεν μπορείς να προσθέσεις τίποτε άλλο στο τελειωμένο έργο Του. «Πραγματικά, με τη χάρη του σωθήκαμε δια της πίστεως. Κι αυτό δεν είναι δικό σας κατόρθωμα αλλά δώρο Θεού. Δε σωθήκατε με τα δικά σας έργα κι έτσι κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί γι’ αυτό» (Εφεσίους 2:8,9). Εσύ απλά εξομολογείσαι ότι είσαι αμαρτωλός, Τον ευχαριστείς που υπέφερε και πέθανε Εκείνος στη θέση σου, και σκύβεις το κεφάλι σου για προσευχή, πιστεύοντας στην καρδιά σου ότι ο Χριστός πέθανε για σένα! Η ανάστασή Του είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο Ουράνιος Πατέρας αποδέχθηκε το έργο Του για τη σωτηρία μας. «Όπως πεθαίνουν όλοι εξαιτίας της συγγένειας με τον Αδάμ, έτσι, χάρη στη συγγένεια με το Χριστό, όλοι θα ξαναπάρουν ζωή» (Α’ Κορινθίους 15:22).
   Η Βίβλος μάς διδάσκει ότι ο Θεός είναι μακρόθυμος και δεν θέλει κανένας μας να πάει στην Κόλαση, αλλά θέλει όλοι να επιστρέψουμε σ’ Αυτόν! «Δεν καθυστερεί ο Κύριος να εκπληρώσει την υπόσχεσή Του, όπως νομίζουν μερικοί. Κάνει υπομονή, γιατί δε θέλει να καταστραφούν μερικοί από σας, αλλά να μετανοήσουν όλοι» (Β΄ Πέτρου 3:9). Αυτό το εδάφιο θα πρέπει να το καταλάβεις καλά!
   Η Κόλαση είναι ένας πραγματικός τόπος όπου πολλοί άνθρωποι θα περάσουν την αιωνιότητα εκεί, αλλά να είσαι βέβαιος ότι ο Θεός έχει εργαστεί στις ζωές όλων, προσπαθώντας να τους οδηγήσει σε μετάνοια. Ο Θεός δεν στέλνει κανένα στην Κόλαση. Οι άνθρωποι πηγαίνουν εκεί από μόνοι τους. Ο Ιησούς είπε, «Κι όμως δεν είστε πρόθυμοι να έρθετε κοντά μου, για να βρείτε την αληθινή ζωή» (Ιωάννης 5:40). Τι γίνεται με σένα, αγαπητέ μου; Υπήρξε κάποια στιγμή στη ζωή σου που να ήρθες στον Χριστό για σωτηρία; Έχεις τη ζωή; «Όποιος έχει τον Υιό, αυτός μόνο έχει τη ζωή. Όποιος δεν έχει τον Υιό του Θεού, αυτός δεν έχει ούτε τη ζωή» (Α’ Ιωάννου 5:12). Υπήρξε κάποια στιγμή στη ζωή σου που να κάλεσες τον Χριστό στην καρδιά σου; «…Τώρα, λοιπόν, είναι ο καιρός της χάριτος, τώρα είναι η ημέρα της σωτηρίας» (Β’ Κορινθίους 6:2)

                                                                                                                        Ο Θωμάς Μέντορας

 

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ

ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ;

Tom Meador
bottom of page