top of page
APXIKH_edited.png
Free GospelTracts
Δωρεάν ελληνικά έντυπα ευαγγελίου
Greek: Is it True?

Κάντε κλικ στην εικόνα για εκτυπώσιμο PDF

GRK--iS-iT-tRUE-cOVER.jpg
GRK--Is-it-True-1.jpg
GRK--Is-it-True_Page_BACK.jpg
Can you know for sure that you will go to Heaven - Text

ΕΙΝΑΙ  ΑΛΗΘΕΙΑ... ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΑΛΗΘΕΙΑ;

   «Ο Πιλάτος µπήκε πάλι µέσα στο πραιτώριο, διέταξε να φέρουν τον Ιησού και τον ρώτησε: «Εσύ είσαι ο βασιλιάς των Ιουδαίων;» Ο Ιησούς αποκρίθηκε: «Το ρωτάς αυτό από µόνος σου ή σου έχουν µιλήσει άλλοι για µενσ;» «Μήπως εγώ είµαι Ιουδαίος;» του απάντησε ο Πιλάτος. «Ο λαός ο δικός σου και οι αρχιερείς σε παρέδωσαν σ’ εµένα. Τι έκανες, λοιπόν:» Ο Ιησούς απάντησε: «Η δική µου βασιλεία δεν προέρχεται απ’ αυτόν τον κόσµο. Αν η βασιλεία µου προερχόταν απ’ αυτόν τον κόσµο, οι στρατιώτες µου θα αγωνίζονταν να µην πέσω στα χέρια των Ιουδαίων αρχόντων. Αλλά η δική µου βασιλεία δεν προέρχεται από ‘δω». Του λέει τότε ο Πιλάτος: «Είσαι, λοιπόν, βασιλιάο:» «Ναι, είµαι βασιλιάς, όπως το λες», αποκρίθηκε ο Ιησούς. «Εγώ γι’ αυτό γεννήθηκα και γι’ αυτό ήρθα στον κόσµο, για να φανερώσω την αλήθεια. Όποιος αγαπάει την αλήθεια καταλαβαίνει τα λόγια µου». Του λέει ο Πιλάτος: «Και τι είναι αλήθεια:» Όταν το είπε αυτό, βγήκε πάλι έξω στους Ιουδαίους και τους λέει: «Εγώ δεν βρίσκω κανένα λόγο για να τον καταδικάσω» (Ιωάννης 18:33-38).
   Είναι δυνατό τα πλήθη των ανθρώπων να έχουν κάποια γνώµη σχετικά µε κάποιο θέµα, αλλά η πλειοψηφία δεν αποτελεί πάντοτε το κριτήριο για τον προσδιορισµό της αλήθειας.  Πριν από πολλά χρόνια οι µάζες ισχυρίζονταν ότι η γη είναι επίπεδη, αλλά δεν είχαν καθόλου δίκιο.  Μερικοί πιστεύουν ότι οι παραδόσεις είναι βασισµένες στην αλήθεια, επειδή απλούστατα αυτό το άκουσαν να επαναλαµβάνεται ξανά και ξανά.  Οπωσδήποτε όµως, µε το να διατηρούµε και να µεταφέρουµε τις παραδόσεις από γενιά σε γενιά, δεν σηµαίνει ότι είναι και αξιόπιστες.  Μπορούµε να βρούµε διάφορες παραδόσεις σε πολλές κουλ τούρες που υπόσχονται στους οπαδούς τους αιώνια ευτυχία και µακαριότητα.  Είναι όµως αληθινές;  Για παράδειγµα, στην Άπω Ανατολή εκατοµµύρια και εκατοµµύρια ανθρώπων υποκλίνονται µπροστά στο Βούδα µε όλη τους την ειλικρίνεια, αλλά παρ’ όλ’ αυτά, κάνουν ένα τροµερό λάθος!  Ο Ιησούς Χριστός είναι ο δρόµος, η ΑΛΗθΕΙΑ και η ζωή.. «Από κανέναν άλλο δεν µπορεί να προέλθει η σωτηρία ούτε υπάρχει άλλο πρόσωπο κάτω από τον ουρανό δοσµένο στους ανθρώπους µε το οποίο να µπορούµε να σωθούµε» (Πράξεις 4: 12).  Οι ανθρώπινες φιλοσοφίες είναι απλές γνώµες που τυφλώνουν κι εµποδίζουν τους ανθρώπους να δούνε τη ζωή όπως ο θεός θέλει να τη δούµε!

                                                                       Η ΑΛΗθΕΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ

   «θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει’ Αν, λοιπόν, σας ελευθερώσει ο Υιός, τότε θα είστε πραγµατικά ελεύθεροι» (Ιωάννης 8:32,36). Η σωτηρία της χάρης διαµέσου της πίστης στον Χριστό είναι µια προσωπική εµπειρία, που θα πρέπει να τη γνωρίζουµε όλοι µας. Οι θρησκευτικοί ηγέτες ισχυρίζονται ότι η µόνη µας ελπίδα για κάτι καλύτερο είναι όταν πεθάνουµε και αντιµετωπίσουµε τον θεό... Ο θεός, όµως, µάς λέει καθαρά µέσα στον Άγιο Λόγο Του, «Αυτά τα έγραψα σ’ εσάς που πιστεύετε στο όνοµα του Υιού του θεού, για να ξέρετε πως έχετε την αιώνια ζωή, και για να πιστεύετε στο όνοµα του Υιού του θεού» (Α’ Ιωάννου 5: 13). Βλέπετε; Σωτηρία δεν είναι τι νοµίζω εγώ, ή τι ελπίζω εγώ! «θα ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ την αλήθεια και η ΑΛΗθΕΙΑ θα σας ελευθερώσει».
   Ο απόστολος Παύλος γνώριζε ότι ήταν ένας σωσµένος, αναγεννηµένος και πιστός Χριστιανός.  Δεν ήταν απλά µια προσωπική του πεποίθηση, αλλά ένα γεγονός που είχε αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του! Στις Πράξεις κεφάλαιο 26, ο µεγάλος απόστολος οδηγείται αλυσοδεµένος στο βασιλιά Αγρίππα κι εκεί του µιλάει για την επιστροφή του στον Χριστό. Και παρόλο που ο Παύλος είναι φυλακισµένος µε αλυσίδες λέει µε χαρά, -Πιστεύε«; βασιλιά Αγρίππα, στους προφήτες; Ιέ ρω ότι ιιιστεύεκ;» (εδάφιο 27). «Τότε ο Αγρίππας είπε στον Παύλο: «Λίγο ακόµη και θα µε πείσεις να γίνω Χριστιανός!» Κι ο Παύλος είπε: «θα ευχόµουν στο θεό, σε λίγο ή σε πολύ χρόνο, όχι µόνο εσύ αλλά και όλοι όσοι µε ακούνε σήµερα, να γίνουν όµοιοι µ’ εµένα, εκτός απ’ αυτά εδώ τα δεσµά» (Πράξεις 26:28,29). Ο Παύλος ήταν ΕΛΕΥθΕΡΟΣ επειδή γνώριζε την αλήθεια. Γνώριζε τον Χριστό σαν προσωπικό του Σωτήρα!

​                                                                Η ΑΛΗθΕΙΑ ΘΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ

   «Σταθείτε, λοιπόν, σε θέση µάχης.  Ζωστείτε την αλήθεια σαν ζώνη στη µέση σας.  Φορέστε σαν θώρακα τη δικαιοσύνη» (Εφεσίους 6: 14).  Όλο και κάποιος προσπαθεί πάντοτε να αµφισβητήσει την αλήθεια του Λόγου του θεού. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό!  Ο Διάβολος προκάλεσε τον Αδάµ και την Εύα µέσα στον κήπο της Εδέµ παραποιώντας τα λόγια του θεού σχετικά µε τον απαγορευµένο καρπό ... Ο Σατανάς διαστρέβλωσε την αλήθεια των Αγίων Γραφών όταν πείραξε τον Κύριό µας Ιησού Χριστό στην έρηµο (Ματθαίος 4:6). Ο Χριστός όµως γνώριζε το Λόγο και αντιπαρατέθηκε στο διάβολο.
   Ο Λόγος του θεού, η Αλήθεια, θα θωρακίσει την πίστη σας! «Γιατί δεν έχουµε να παλέψουµε µε ανθρώπους αλλά µε αρχές και εξουσίες, δηλαδή µε τους κυρίαρχους του σκοτεινού τούτου κόσµου, τα πονηρά πνεύµατα που βρίσκονται ανάµεσα στη γη και στον ουρανό. Γι’ αυτό φορέστε την πανοπλία του θεού» (Εφεσίους 6: 12, 13). 
   Όταν ο Αθανάσιος, ο εκκλησιαστικός Πατέρας αντιµετώπισε τα συµβούλια για να υπερασπίσει κάποια διδασκαλία στο Λόγο του θεού, του είπε κάποιος: «Όλος ο κόσµος είναι εναντίον σου!», Κι αυτός απάντησε θαρραλέα, « ... Κι εγώ είµαι εναντίον όλου του κόσµου!»,
   Ο λόγος που πολλοί Χριστιανοί σήµερα είναι αδύναµοι είναι γιατί δεν τρέφουν την πίστη τους µέσα από το Λόγο του θεού.  «Τότε εµφανίστηκε αυτός που βάζει σε πειρασµό τους ανθρώπους και του είπε: «Αν είσαι Υιός του θεού, πες να γίνουν αυτές οι πέτρες ψωµιά».   

    Ο Ιησούς όµως του αποκρίθηκε: «Ο άνθρωπος, λέει η Γραφή, δε ζει µόνο µε ψωµί, αλλά µε κάθε λόγο που βγαίνει από το στόµα του θεού» (Ματθαίος 4:3,4).  «Σταθείτε, λοιπόν, σε θέση µάχης.  Ζωστείτε την αλήθεια σαν ζώνη στη µέση σας ... Εκτός απ’ όλ’ αυτά, κρατάτε πάντα την πίστη σαν ασπίδα, πάνω στην οποία θα µπορέσετε να σβήσετε τα φλογισµένα βέλη του πονηρού» (Εφεσίους 6: 14-16).  Να ξέρετε ακόµα, ότι όσο πιο πολύ σας ευλογεί ο Κύριος, τόσο περισσότερο σας πολεµάει ο διάβολος!

​                                                                        Η ΑΛΗθΕΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΩΤΙΑ

   «Είπαν τότε µεταξύ τους: «Δεν φλεγόταν η καρδιά µας µέσα µας, καθώς µας µιλούσε στο δρόµο και µας ερµήνευε τις Γραφές;» (Λουκάς 24:32).  Η πίστη µας είναι σ’ ένα θεό, που δεν ψεύδεται ποτέ (Τίτον 1 :2). Η αλήθεια των υποσχέσεων του θεού δεν πρέπει ποτέ να αµφισβητείται ή να ανακρίνεται.  Οι αναγεννηµένοι Χριστιανοί είναι απόλυτα βέβαιοι για τον προορισµό τους.  Γνωρίζουµε ότι η αιώνια ζωή δεν είναι µια φιλοσοφική άποψη, ή µια θεωρητική γνώµη.  Μπορούµε να πούµε µε παρρησία ότι ο θεός µας είναι αληθινός. Γνωρίζουµε ότι µας έβγαλε από το σκοτάδι και µας έφερε στο φως.  Γνωρίζουµε ότι θα ξανάρθει σύντοµα, επειδή υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει!  Υπάρχει λόγος που ο Απόστολος Παύλος υπηρέτησε τον Χριστό µε τέτοιο πάθος!  Είπε, «τρεκ; φορές µε τιµώρησαν µε ραβδισµούς, µία φορά µε λιθοβόλησαν, τρεις φορές ναυάγησα, ένα µερόνυχτο έµεινα ναυαγός στο πέλαγος. Έκανα πολλές κοπιαστικές οδοιπορίες, διάβηκα επικίνδυνα ποτάµια, κινδύνεψα από ληστές, κινδύνεψα από τους οµογενείς µου Ιουδαίους, κινδύνεψα από τους εθνικούς, κινδύνεψα από ανθρώπους που υποκρίνονταν τους αδερφούς ... » (Β’ Κορινθίους 11 :25,26).  Ο Παύλος υπέµενε τις θλίψεις, επειδή γνώριζε την αλήθεια.  Γνώριζε ότι ο άνθρωπος θα περάσει την αιωνιότητα ή στον Ουρανό ή στην Κόλαση. Γνώριζε ότι ο Ιησούς τού είχε αλλάξει τη ζωή του και µπορούσε να κάνει το ίδιο και σε κάθε έναν που θα Τον δεχόταν στην καρδιά του σαν Σωτήρα και Λυτρωτή του, δια της πίστεως.  Αυτή η αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού έδινε στον Παύλο ζήλο και αγάπη για τις ψυχές των ανθρώπων.  «Δεν ντρέποµαι που υπηρετώ το ευαγγέλιο του Χριστού, γιατί αυτό είναι η δύναµη του θεού, που σώζει καθέναν που πιστεύει ... » (Ρωµαίους 1: 16).  «Γι’ αυτό χαίροµαι για τα παθήµατά µου, για τις βρισιές, τις θλίψεις, τους διωγµούς και τις πιέσεις που πέρασα για χάρη του Χριστού!- (Β’ Κορινθίους 12:10).
   Τι γίνεται µε σένα, αγαπητέ µου φίλε;  Έχεις ελευθερωθεί από τα Ψέµατα του Σατανά;  Γνωρίζεις την αλήθεια; Υπάρχει κάποια στιγµή στη ζωή σου που προσευχήθηκες και πίστεψες στον Χριστό σαν προσωπικό σου Σωτήρα;  Αν όχι, σε προσκαλώ να δεχθείς τον Ιησού Χριστό τώρα!  Προσευχήσου και οµολόγησε στον Ιησού ότι είσαι αµαρτωλός.  «Αν οµολογήσεις µε το στόµα σου πως ο Ιησούς είναι ο Κύριος και πιστέψεις µε την καρδιά σου πως ο θεός τον ανέστη σε από τους νεκρούς, θα βρεις τη σωτηρία. Πραγµατικά, όποιος πιστεύει µε την καρδιά του οδηγείται στη δικαίωση, κι όποιος οµολογεί µε το στόµα οδηγείται στη σωτηρία» (Ρωµαίους 10:9,10). «Γιατί, οποιοσδήποτε επικαλεσθεί το όνοµα του Κυρίου θα σωθεί» (Ρωµαίους 10:13).

                                                                                                                                   Ο Θωμάς Μέντορας

Tom Meador
bottom of page